Claes Janssens hemsida    
  Hem > Böcker> Sju fel med psykologin  
 

Sju fel med psykologin

Min far sa en gång i ett oförglömligt gräl, när jag var mycket ung (eller han röt det, i själva verket): Psykologin är en FÖRBANNAT DUM VETENSKAP. Det tyckte inte jag, tvärtom. Det var självfallet det som retade honom. Jag använde p. för att säga emot honom. Tydligast gjorde jag det i en dröm vid den tiden. »Dina åsikter är ju inte åsikter utan SYMPTOM« ropade jag och kastade en näve potatisskal i ansiktet på honom, eftersom familjen var samlad vid middagsbordet.

Jag håller fortfarande inte med min far. Men i denna bok preciserar jag ändå sju exempel på dumhet, annorlunda uttryckt sju brister jag ser i psykologin.

Psykologin är inte integrerad med konsten. Psykologin har inte brytt sig om outsiderupplevelsen (men det felet har jag själv sökt rätta, och jag tycker mig ha lyckats rätt väl med det). Psykologin har inte kartlagt kärlekens villkor. Psykologin har inte reflekterat systematiskt över sin egen användbarhet - märk väl sin användbarhet för vem som helst, som karta och kompass i livsorienteringen. Psykologin.

Men jag avbryter mig. Läs boken!

Boken i tryck

Om du är intresserad av att Sju fel med psykologin ges ut som bok, så skicka mig din e-postadress. Jag kontaktar dig när boken finns tillgänglig.

Namn:
e-postadress:
Kommentarer:

Upp

 
  © Copyright Claes F Janssen, 1996-2011. Alla rättigheter reserverade.  
  07636