Claes Janssens hemsida    
  Hem > Böcker> Sovande Venus  
 

Sovande Venus

Upplever du att kärlek är någorlunda enkelt, om man bara har den goda viljan? Lever du i ett lyckligt förhållande (nåja: någotsånär lyckligt, i vart fall) som du hoppas skall fortsätta tills döden skiljer er åt? I så fall är detta kanske inte en bok för dig.

Om du upplever att »den allvarsamma leken« är svår, kan det vara det. Om du upplever att erotisk passion och djupt förtroende är svårförenliga med varandra eller med gemensamt vardagsliv kan det vara det. Om du upplever att du plågas och/eller plågar i kärleken, kan det vara det. Om du är svartsjukare än du vill vara, kan det vara det.

Kort sagt, om du har förändringsberedskap i kärleken, om du inte vill ha det som du har det, kan detta vara en bok som ger dig aha-upplevelser.

Men det är ingen kärlekshandbok. Sovande Venus är en roman om en psykolog som försöker åstadkomma en kärleksteori och inte lyckas. Kärleken kommer, kärleken går, ingen kan tyda dess lagar - eftersom det inte går att experimentera med kärlek. Alla tankar om kärlek tänks av någon som lever i en situation. De tänks inte oberoende av situationen, och de tänks av en man eller en kvinna, av någon som är »könets fånge«. Bitarna av en kärleksteori är förhoppningsvis försvarliga, sammanvävda som de är med upplevelser av musik, hästar, silvrigt månsken, en råbocks skall, en fiskgjuses flykt, en vansinnigs yl, psykodrama, segling, Inre Ljusskär, frukostägg, dikter, vin, kärlekslekar, snö, Den helige ande, Djävulen, Gud, drömmar, I Ching, smultron, von Döbeln och den töntige Gustav IV Adolf... och kärleken till två kvinnor i synnerhet.

Boken i tryck

Om du är intresserad av att Sovande Venus ges ut som bok, så skicka mig din e-postadress. Jag kontaktar dig när boken finns tillgänglig.

Namn:
e-postadress:
Kommentarer:

Upp

 
  © Copyright Claes F Janssen, 1996-2011. Alla rättigheter reserverade.  
  08076